Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

E-športový turnaj usporiadala univerzita Khon Kaen vo svojom kampuse Nong Khai, kde hráči súťažili v online pretekárskej hre. Víťazmi sa stali traja mladí budhistickí mnísi, ktorí si popri 20-hodinovom štúdiu náboženstva týždenne našli čas aj na zlepšovanie schopností v hraní, informoval Unilad.

Víťazní tím pozostával z troch mladých mníchov študujúcich na škole Balee Sathit Suksa v severovýchodnej provincii Thajska. Mnísi chceli dostať šancu zúčastniť sa turnaja, no podľa ich vedúceho a akademického koordinátora nečakali, že nakoniec vyhrajú.

Trojica študentov sa k hraniu dostala prostredníctvom počítačových hodín v škole, čo ich nakoniec priviedlo aj k hraniu hry Speed Drifters vo voľnom čase. Napriek štúdiu dokázali zlepšiť svoje schopnosti aj v hraní.

Prvú cenu nakoniec dokonca prevzali vo svojich tradičných hábitoch, čo sa ale nemuselo pozdávať každému. Koordinátor však chcel dať týmto mladým mníchom šancu, ktorú mnohí študenti z chudobných rodín ani nedostanú.

Hoci vyhrali tento e-športový turnaj, nie je známe, či sa rozhodli zúčastniť ďalšej súťaže Dreamhack. Nejde však o prvý príklad toho, kedy sa mnísi zúčastnili turnaja v elektronických športoch, no tento tím bol prvým, ktorý získal aj prvé miesto, informoval World of Buzz.

Zdroj: Unilad, World of Buzz 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú