V automobilke Stellantis Slovakia v Trnave vyrobili miliónte vozidlo modelu Citroën C3, ktorý sa exkluzívne vyrába len v Trnave. TASR o tom informovala Nina Brešťanská z odboru komunikácie trnavskej automobilky. Sériovú výrobu tohto modelu spustili v Trnave v roku 2016.

Od uvedenia na trh sa tak stal obľúbeným nielen na domácej pôde, kde končí približne jedno percento produkcie, ale predovšetkým na zahraničných trhoch. Momentálne tvorí tento model viac ako polovicu objemu dennej výroby v trnavskej automobilke,“ uviedla Brešťanská.

Klienti preferujúci tento model si ho najčastejšie volia v bielej, sivej a béžovej farbe. „Až 41 percent modelov bolo vyrobených v najvyšších výbavách Shine a Shine Pack. Dvojfarebné vyhotovenia karosérie tvorili 65 percent výroby a 68 percent kupujúcich sa rozhodlo pre airbumpy,“ informovala Brešťanská.
Ako doplnila, najviac áut sa vyrobilo pre klientov z Francúzska, Talianska a Španielska. V roku 2017 získal tento model prestížne ocenenie Red Dot Award za dizajn.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú