Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Benchmarková testovacia platforma AnTuTu zverejnila rebríček najvýkonnejších procesorov pre Android smartfóny. V prehľadnom grafe môžeš vidieť procesory zoradené od toho najvýkonnejšieho, informuje EntertainmentBox.

Víťaz rebríčka zrejme nikoho neprekvapí. Skôr, ako sa pozrieme na kompletnú zostavu najvýkonnejších procesorov pre Android smartfóny, treba poznamenať, že výkon jednotlivých procesorov sa meral na základe priemeru všetkých smartfónov, v ktorých bol daný procesor použitý. Výsledky taktiež berú do úvahy iba „čistý“ procesorový a grafický výkon, takže sa porovnáva výhradne „hrubá sila“, informuje Gizchina.

Na prvom mieste sa jednoznačne umiestnil Snapdragon 865 5G, čo z neho robí v súčasnosti najvýkonnejší mobilný Android procesor na svete. Exynos 990, ktorý nájdeme v Samsungu Galaxy S20 sa umiestnil na druhom mieste. Prekvapením je však Kirin 990 5G od Huawei, ktorý sa nedostal ani do prvej trojky. Predbehol ho totiž aj minuloročný Snapdragon 855. Tretiu priečku ale obsadil vlajkový procesor od MediaTek s označením Dimensity 1000+.

Do najlepšej 10-ky sa dostal aj MediaTek procesor strednej triedy s označením Dimensity 1000L a na delenej jedenástej priečke sú čipy Kirin 985 5G, Kirin 980 a Dimensity 820 od MediaTeku.

Zdroj: EntertainmentBox, Gizchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú