Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová vlajková loď od Xiaomi bude v mnohých kategóriách atakovať na tie najvyššie priečky. Ako upozornil portál GSMarena, v oblasti displejov sa už model Mi 11 stihol stal kráľom, v hodnotení DisplayMate totiž získal najvyššie skóre a prekonal až 13 rekordov.

Novinka z dielne Xiaomi si vyslúžila doposiaľ najvyššie hodnotenie displeja A+ a v niekoľkých aspektoch smartfón doslova rozdrvil konkurenciu. Displej Xiaomi Mi 11 dokáže podľa výsledkov testovanie DisplayMate pokryť takmer 100 % farebného gamutu pri sRGB alebo pri DCI-P3 režime.

Okrem takmer dokonale verného vyobrazovania farieb disponuje aj skvelou svietivosťou. Pri 100 % APL (celý displej svieti na bielo) dosiahol smartfón svietivosť 996 nitov. Pri 50 % APL, ktoré je najtypickejšie pre prezeranie obsahu na telefóne, bola svietivosť 1221 nitov. Maximálna svietivosť pri 1 % APL dosiahla 1771 nitov.

Xiaomi

Skvelú hodnotu dosahuje aj pokles jasu pri pozeraní na displej z uhla 30-stupňov. Pri displeji Mi 11 zaznamenali iba 29 % pokles (pri LCD displejoch je pokles vyšší ako 50 %). Za túto skvelú hodnotu môže nízky odlesk displeja. Absolútnou čerešničkou na torte je hustota pixelov, ktorá dosahuje 515 ppi. Vďaka tomu je obraz perfektne ostrý a smartfón dokáže vyobraziť aj jemné detaily.

Väčšinu rekordov DisplayMate si doposiaľ delili Samsung Galaxy Note20 Ultra a iPhone 12 Pro Max. DisplayMate však nemá zavedený rankingový systém, no má ho napríklad DxOMark, kde sa zatiaľ na prvom mieste nachádza Note20 Ultra a hneď za ním je iPhone 12 Pro Max. Uvidíme, či sa Mi 11 dostane pred túto dvojicu aj v nezávislom teste DxOMark.

Zdroj: GSMarena, DisplayMate, DxOMark

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú