Švédska telekomunikačná spoločnosť Ericsson ukázala nové možnosti 5G siete, keď s vlastným hardvérom a zoskupením milimetrových vĺn dosiahla pri sťahovaní v pásme 800 MHz rekordnú rýchlosť. Prekonala pritom Huawei, ktorého predošlý rekord činil necelé 3 Gbps pri využití komerčných riešení. Ericsson ale dokázal túto rýchlosť prekonať a v 800 MHz spektre milimetrových vĺn dosiahol rýchlosť sťahovania v 5G viac ako 4 Gbps, informuje Techradar.

Pri stanovení nového rekordu využila spoločnosť hardvér Ericsson Radio System Street Macro 6701, ktorý dodávala rýchlosť až 4.3Gbps využitím 5G smartfónu s modemom Snapdragon X55 5G. Komerčné riešenie by malo byť podľa firmy dostupné už v priebehu tohto roka. Nová kombinácia rádiového systému Ericssonu a 8CC softvéru s agregáciou 800 MHz pásma tak rozšírila možnosti 5G siete, informovala spoločnosť v tlačovej správe.

Christoph Scholz/Flickr

Vďaka vysokej rýchlosti bude možné pocítiť rozdiely v rôznych oblastiach, pri hraní online hier, streamovaní videa, či komunikácii. S takýmto rýchlym pripojením bude možné sťahovať aj veľké súbory už v priebehu niekoľkých sekúnd. Dosiahnutou rýchlosťou tak Ericsson dokonca prekonal aj optickú sieť, oproti ktorej je prenos dát v 5G aj 4-násobne rýchlejší.

Zdroj: Techradar, Ericsson

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú