Spoločnosť ASRock pred pár dňami predstavila novú, poriadne luxusnú základnú dosku s označením Z490 Aqua. Ako informuje portál Tom’sHardware, okrem luxusného dizajnu ponúka aj široké možnosti konektivity.

S cenovkou takmer 1100 dolárov sa základná doska ASRock Z490 Aqua radí k absolútnej špičke svojho segmentu. Istú dávku „luxusu“ jej dodáva aj fakt, že sa jedná o limitovanú edíciu, z ktorej bude vyrobených iba 999 kusov.

ASRock

Prívlastok „Aqua“ v modelovom označení napovedá, že základná doska má integrovaný systém vodného chladenia. Navyše je podsvietené programovateľnými RGB LED svetlami. Ako ďalej dodáva portál AnandTech, svojimi možnosťami nesklame ani tých najnáročnejších používateľov.

Z490 Aqua je tiež vybavená OLED displejom, ktorý ukazuje základné informácie o stave dosky, no novinka tiež disponuje dvojicou Thunderbolt 3 portov, dvojicou PCIe 4.0 slotov, jedným PCIe 3.0 slotom a dvomi PCIe 2.0 slotmi.

ASRock

Okrem toho doska disponuje hneď niekoľkými USB 3.2 portami, HDMI konektorom či dvomi Ethernet portami, pričom jeden umožňuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 10 Gbps a ten druhý 2,5 Gbps. Poteší aj integrovaný WiFi 6 modul s prenosovou rýchlosťou 2,4 Gbps či najnovšie Bluetooth 5.

Zdroj: Tom’s Hardware, AnandTech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú