Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovšia analýza predaja smartfónov ukázala, že štyri zo šiestich najpredávanejších telefónov s Androidom v prvom štvrťroku tohto roka vyrobila spoločnosť Samsung a ďalšie dva Xiaomi.

Portál GSM Arena nedávno priniesol výsledky analýzy spoločnosti Strategy Analytics, ktorá sa zamerala na predaje smartfónov za prvý štvrťrok 2020. Prekvapením je, že prvé miesto s celkovým počtom 6 miliónov predaných kusov a podielom 2,3 % na trhu obsadil Samsung Galaxy A51. Ten sa stal jedným z najpopulárnejších smartfónov s operačným systémom Android najmä v Európe a Ázii.

Jeho najbližším rivalom je ďalší cenovo dostupný model Redmi 8 spadajúci pod dcérsku spoločnosť Xiaomi, ktorého predaje činili 1,9 % podielu na trhu. Veľa fanúšikov si našiel v Indii a Číne, pričom sa stáva čoraz obľúbenejším aj v Európe. Jediným prémiovým smartfónom v najlepšej šestke bol Samsung Galaxy S20+, ktorý obsadil tretie miesto s 1,7 % podielom.

Poslednú trojicu uzatvárajú smartfóny Samsungu z rady A10 a A20, ktoré rozdeľuje Xiaomi Redmi Note 8. Samsung v posledných rokoch skutočne zápasil o pozície najlepšieho výrobcu a predajcu smartfónov práve so značkami ako je Xiaomi. Nasadenie smartfónov rady A do nižšej a strednej triedy sa mu tak skutočne vyplatilo.

Zdroj: GSM Arena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú