Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Majitelia elektromobilu Model 3 v edícii Performance si po novom môžu zakúpiť takzvaný „traťový balíček“, ktorý podľa Tesly značne vylepší jazdné vlastnosti vozidla. Automobilka si však za tento balík pýta 5500 dolárov, informuje portál Engadget.

Špeciálny traťový balík pre Model 3 Performance nezvyšuje samotný výkon vozidla a vylepšenia, ktoré má táto príplatková výbava, sa týkajú iba jazdných vlastností v podobe lepšej priľnavosti pneumatík alebo efektívnejších bŕzd.

Tesla

Ako informuje Tesla na svojom webe, traťový balík zahŕňa brzdovú kvapalinu určenú pre závodné jazdenie, efektívnejšie závodné brzdové platničky na prednú aj zadnú nápravu, nové zliatinové 20-palcové disky, krytky matíc s logom Tesla, senzory tlaku v pneumatikách a v neposlednom rade vysokopriľnavé závodné pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup.

Tesla

V cene 5 500 dolárov je zahrnuté doručenie balíka do najbližšieho servisu a tiež inštalácia jednotlivých prvkov. Traťový balík pre Model 3 je však zatiaľ dostupný iba pre majiteľov vozidiel z USA.

Zdroj: Engadget, Tesla

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú