Spoločnosť začala nedávno vypúšťať novú aktualizáciu s množstvom vylepšení, medzi ktorými sa nachádza aj jedna funkcia stvorená pre kempovanie v prírode. Vďaka novému „Camp“ módu umožnila Tesla prispôsobiť zákazníkom svoj elektromobil kempovaniu a využívať mnohé jeho funkcie. O tejto novinke informoval portál Electrek.

Tesla sa teraz po dlhom čase odhodlala priniesť túto novinku do svojich elektromobilov prostredníctvom softvérovej aktualizácie. Vodičom začala rozosielať aktualizačný balík vo verzii 2019.40.50, ktorý medzi inými vylepšeniami prináša aj režim pre kempovanie. Ten nájdu majitelia elektromobilov pod ikonou ventilátora, kde stačí pri aktívnom parkovacom režime zmeniť zapnutú klimatizáciu na „Camp“ mód.

Po zapnutí režimu je možné ovládať teplotu v aute, osvetlenie interiéru, prehrávanie hudby a napájať rôzne zariadenia. Takúto možnosť využije aj nový pick-up spoločnosti, ktorá prisľúbila, že ho prinesie na trh aj v konfigurácii pre kempovanie.

S novou aktualizáciou prichádza aj náhľad toho, čo môžu vodiči čakať od plnohodnotného autonómneho riadenia, no tento režim je zatiaľ stále obmedzený. Užitočnou novinkou je po update aj čítanie a diktovanie textových správ, informuje Engadget.

Zdroj: Electrek, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú