Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla svojim zamestnancom podala novú správu, že elektromobilom, ktoré budú opravené po závažnejšej dopravnej nehode, bude spoločnosť vypínať podporu nabíjačiek Supercharger a tiež rýchlych nabíjačiek tretích strán, informuje Electrek.

Biznis s opravovaním a zachraňovaním „vyradených“ Tesiel sa v poslednej dobe poriadne rozbehol. Firmy, ktoré sa tejto oprave venujú, majú beztak ťažké podmienky, nakoľko Tesla oficiálne nepredáva žiadne náhradné diely. Vozidlá s prívlastkom „zachránené“ tiež v istých prípadoch prestali dostávať softvérové aktualizácie. Teraz však automobilka zachádza ešte ďalej a na takýchto elektromobiloch chce vypnúť podporu Supercharger nabíjačiek a tiež rýchlych nabíjačiek od iných výrobcov.

Teslamotorsclub

Obmedzenie bude navyše permanentné, ako informuje portál Entertainmentbox. Keď už raz vozidlo bude v systéme Tesly označené ako „zachránené“, toto označenie sa už nebude dať z vozidla stiahnuť, čiže sa s ním budú spomínané obmedzenia ťahať navždy. Tesla navyše dodala, že ak zistí nejaké úpravy, ktoré by znova umožňovali nabíjať vozidlá pomocou Superchargeru alebo rýchlych nabíjačiek, môže voči majiteľom podniknúť právne kroky.

Zdroj: Electrek, Entertainmentbox

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú