Na policajnej konferencii vo Phoenixe bola ukázaná špeciálne upravená Tesla Model 3, ktorá by sa v budúcnosti mohla objaviť nie len na tamojších cestách. Vzhľadom na relatívne nízku cenu a prevádzkové náklady ide o skvelú voľbu aj pre iné okrsky. 

Vozidlo bolo upravené spoločnosťou Axon a Tomar, ktorá dodáva vozidlám policajné vybavenie. Tesla bola odetá do matných farieb s použitím ich vlastného fontu pre nápis POLICE. Obuté mala 20″ kolesá, ktoré síce nie sú príliš vhodné, no na prezentačné účely sú ako stvorené. Aj keď sa nejedná o prvú policajnú Teslu, práve Model 3 má na to, aby sa tieto elektrické vozidlá ešte viac rozšíriliinformuje Teslarati. Model S a Model X totiž až taký úspech nemali, nakoľko ich počiatočná cena je dosť vysoká.

Denne policajné vozidla najazdia v priemere najazdia okolo 110 kilometrov. Prechodom na elektrinu by sa tak výrazne ušetrili náklady na prevádzku, nehovoriac o tom, že Tesla udáva životnosť pohonnej jednotky na 1 milión míľ (1,6 milióna kilometrov). V budúcnosti je tak možné, že podobných áut uvidíme na cestách čoraz častejšie a to aj v policajných zložkách.

Zdroj: Twitter, Reddit, Teslarati

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú