Americká spoločnosť môže začať vyrábať svoje elektromobily v Číne. Čínske ministerstvo priemyslu teraz oznámilo, že pridalo spoločnosť na vládnej zoznam schválených výrobcov áut a poskytlo výrobcovia elektrických automobilov certifikát, ktorý v krajine potrebuje. To znamená, že Tesla doslala zelenú k začatiu výroby, uviedol šéf konzultačnej firmy Automotive Foresight Ja-le Čang. Výrobu môže podľa neho začať kedykoľvek.

Tesla stavia závod za dve miliardy USD (46,5 miliardy Sk) v Šanghaji. Bude to jej prvý závod na výrobu áut v zahraničí. Agentúra Reuters na začiatku mesiaca oznámila, že Tesla plánuje začať výrobu v Číne už tento mesiac. Zatiaľ však nie je isté, či sa jej podarí splniť cieľ výroby pre koniec tohto roka kvôli neistote súvisiacej s objednávkami, pracovnou silou a dodávateľmi. Zámerom je do konca roka vyrábať v závode najmenej 1000 vozidiel Model 3 týždenne.

Závod Tesly bude prvou továrňou na výrobu automobilov plne vlastnenou zahraničnou firmou v Číne a je signálom, že Čína sa snaží viac otvoriť svoj automobilový trh. Úrady Šanghaja tiež ponúkli Tesle pomoc, aby sa urýchlila výstavba závodu. Čína tiež na konci augusta vyradila modely Tesly zo zoznamu áut, na ktoré sa vzťahuje desaťpercentná daň z obratu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú