V súvislosti s plošným uzavretím stredných škôl a ich prechodom na dištančné vzdelávanie vyzýva Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) ľudí i firmy na pomoc. Potrebujú ju najmä deti zo sociálne slabších a znevýhodnených rodín.

Ak majú ľudia možnosť poskytnúť počítače, môžu sa zapojiť a umožniť tak deťom získať prístup k vzdelávaniu aj počas obdobia, keď musia zostať doma,“ informovala o tom TASR hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Podľa údajov, ktoré zaslali stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, na jeho území je takýchto znevýhodnených študentov 2694. Záujemcovia, ktorí chcú darovať počítač, sa môžu ozvať na adresu info@dobrykraj.sk. Zástupcovia BBSK počítače prevezmú, nastavia a zabezpečia, aby sa dostali k tým, ktorí ich potrebujú.

Počítače pre stredoškolákov by mali spĺňať minimálne parametre. Bližšie informácie zverejňuje Banskobystrický kraj na svojej oficiálnej webovej stránke. Podľa nariadenia ústredného krízového štábu sa študenti stredných škôl učia už viac ako tri týždne v domácom prostredí.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú