Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom dnešnom zasadnutí udelila dve licencie na digitálne vysielanie. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa rady Ivana Čaučíková. Na žiadosť prevádzkovateľa rada zrušila registráciu retransmisie spoločnosti Trenčianske kúpele. Tiež uložila jednu pokutu vo výške 3 319 eur a dve upozornenia na porušenie zákona.

RVR udelila licenciu na programovú službu Tv Anabela spoločnosti Kaluma Media a programovej služby Chuck Tv spoločnosti Spravca SK. Zmenila tiež licenciu na vysielanie programovej služby tviQ vysielateľovi Grand Cru Media a registráciu retransmisie ďalším desiatim subjektom. Na vedomie vzala oznámenie poskytovateľa iSicommerce o poskytovaní služby na internetových stránkach.

Rada uložila pokutu vysielateľovi Markíza – Slovakia programovej služby Tv Doma za to, že v odvysielanom programe Cennet dňa 8. júla 2020 neboli vyhovujúce titulky pre osoby so sluchovým postihnutím.

Rada začala správne konanie v piatich prípadoch. Voči vysielateľovi Mac Tv programovej služby Joj v súvislosti s odvysielaním programu Súdna sieň 17. decembra 2020. Dve správne konania začala voči vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska a jej programovej služby Dvojka. Išlo o odvysielanie programu v českom jazyku a tiež o odvysielanie programu, pri ktorom sa možno nezabezpečilo časové zaradenie programu v súlade so stanovenými podmienkami.

V prípade vysielateľa Rádio Rebeca začala rada správne konanie z dôvodu možného nevyužívania frekvencie Dolný Kubín na pridelené účely. Správne konanie začala aj voči vysielateľovi EJ programovej služby Aetter z dôvodu odvysielania programu Ranné vysielanie dňa 24. decembra 2020.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú