Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mobilné telefóny sa stali súčasťou nášho každodenného života a posunuli nie len komunikáciu, ale i mnoho ďalších aspektov do úplne inej dimenzie. Smartfóny dnes už ľudia využijú úplne všade od pracovných ciest, cez dovolenky, až po prechádzky v lese. Nie je však nič horšie, ako keď sa mobil vybije uprostred lesa.

Telefón nabiješ už aj v lese

Už odjakživa pomáhali v lesoch turistom smerovníky, ktoré ich navádzali na tú správnu trasu a pomáhali im zorientovať sa v prírode. Odteraz bude jeden z turistických smerovníkom pomáhať nie len turistom, ale aj ich mobilom, upozornila spoločnosť Telekom v tlačovej správe.

Telekom totiž v spolupráci s Horskou záchrannou službou a TANAP-om predstavil Lesnú nabíjačku. Tradičný tatranský smerovník operátor pretvoril na solárnu nabíjaciu stanicu, ktorá dokáže bezdrôtovo nabiť až štyri mobily súčasne. Pri prechádzke si stačí odložiť telefón na určené miesto, chvíľu si odpočinúť a s nabitým mobilom sa opäť vydať na svoju obľúbenú a bezpečnú túru.

Lesnú bezdrôtovú nabíjačku pre štyri mobily nájdeš v blízkosti tatranskej Rainerovej Chaty. Keďže na strieške smerovníka sa nachádzajú dva solárne panely, ktoré dobíjajú batériu uloženú vo vnútri striešky, svoj mobil bez problémov nabiješ a v nepriaznivom počasí.

Zdroj: TS Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú