Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál Engadget informuje o tragickej udalosti. Umrel William English, ktorý sa v 60. rokoch podieľal na vývoji počítačovej myši v takej podobe, ako ju dnes poznáme.

Nebyť dvojice výskumníkov na Stanfordskom inštitúte v roku 1963, dnes by sme k počítačom pristupovali diametrálne odlišnými spôsobmi. Za prvým prototypom počítačovej myši stojí práve dvojica Douglas Engelbart a William English a zatiaľ čo Douglas pôsobil ako vizionárska súčasť tímu, William zastával pozíciu technicky všestranného inžiniera.

William v 60. rokoch rovnako tvoril fundamentálnou súčasťou projektu The Mother of All Demos, sústrediaceho sa na predpovedanie technologickej budúcnosti, v ktorej figuruje myš ako zásadný vstupný nástroj práce s počítačom.

Súčasťou The Mother of All Demos bola taktiež predpoveď GUI, online video hovorov, online úpravy textu a mnoho ďalších, na tú dobu neuskutočniteľných technických vymožeností.

Jedna z najzásadnejších postáv modernej technologickej histórie, William Kirk English, nás teda opustila 26. júla 2020 na dôsledok respiračného zlyhania.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú