Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Keď sa povie Severná Kórea, väčšina z nás si predstaví štát, ktorému desaťročia vládnu diktátori. Ten aktuálny – Kim Čong-un, je však podľa všetkého futbalový fanúšik a svojim občanom chcel dopriať zážitok z pozerania Majstrovstiev sveta v Katare. KĽDR ale nikdy nekúpila vysielacie práva, informuje portál SportBible.

Ako je teda možné, že Twitter zaplavili snímky severokórejskej televízie Korean Central TV (KCTV) vysielajúcej zápasy Katar-Ekvádor a Anglicko-Irán? Podľa všetkého má ísť o pirátske streamy, ktoré sprostredkúvajú vysielanie niektorej zo zahraničných TV staníc.

Určiť pôvodnú stanicu je takmer nemožné, keďže „IT-čkari“ z KĽDR (ne)šikovne rozmazali jej logo a na jeho miesto umiestnili vlastné, ako môžeš vidieť v obrázkoch z Twitteru.

„Majstrovstvá sveta vo futbale vysielajú aj v Severnej Kórei. Žiadny nákup práv alebo čohokoľvek, úplne pirátsky prenos,“ uvádza sa v príspevku na Twitteri.

Informácie sa dostali na verejnosť len zopár dní po tom, čo prezident FIFA Gianni Infantino oznámil, že „by bol otvorený tomu, aby Severná Kórea organizovala budúce Majstrová sveta vo futbale,“ píše britský DailyMail.

Verí, že FIFA je globálna organizácia a aj KĽDR si zaslúži príležitosť byť kandidátskou krajinou. Sami sa šampionátu zúčastnili len dvakrát v histórii – v rokoch 1966 a 2010.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú