Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Inžinierom z MIT sa opäť podarilo vytvoriť zaujímavý pokus. Vyrobili totiž kameru schopnú snímať až 1 bilión snímok za sekundu, vďaka čomu boli schopní zachytiť pohyb fotónov.

Portál Interesting Engineering upozornil na veľmi zaujímavú prácu inžinierov z MIT, ktorým sa podarilo vytvoriť jedinečnú kameru. Tá je schopná zachytiť až neuveriteľný 1 bilión snímok za sekundu. Samotná kamera je výnimočná v tom, že dokáže snímať iba tenké prúžky snímkov, čo vedie k vytvoreniu dvojrozmerného obrazu. Clona kamery je pritom neuveriteľne úzka, takže cez ňu prejde len veľmi tenký lúč fotónov.

Fotóny sú následne prevedené na elektróny tesne pred tým, ako sú nasmerované v uhle kolmom na štrbinu. Rýchlo sa meniace elektrické pole vychyľuje elektróny v rôznych uhloch, pričom elektróny s neskorším príchodom sú vychyľované viac ako príslušné elektróny so skorším príchodom.

Použitím tejto metódy je možné dosiahnuť obnovovaciu frekvenciu 1 bilióna snímok za sekundu a pozrieť sa aj na to, ako sa pohybujú fotóny.

Zdroj: Interesting Engineering

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú