SpaceX testuje únikový modul komerčnej kozmickej lode Crew Dragon, o čo sa podelil vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach. Modul by mal byť schopný zachrániť posádku v prípade nebezpečenstva.

Ako informuje portál Futurism, SpaceX úspešne otestoval únikový modul kozmickej lode Crew Dragon, ktorá by mala v budúcnosti slúžiť aj na komerčné lety do vesmíru. Americká vesmírna spoločnosť zverejnila priebeh testov zaznamenaných na videu prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter. Samotná idea únikového modulu je postavená na zabezpečení úniku posádky v prípade, že sa niečo počas letu na orbitu pokazí.

Ako SpaceX píše v príspevku, tím pracovníkov vykonal cez 700 takýchto testov. Samotný modul ma nainštalovaných celkovo 8 SuperDraco motorov, ktoré ho dokážu premiestniť o približne 800 metrov za 7,5 sekundy pri maximálnej rýchlosti cez 700 kilometrov za hodinu. Následne by posádka za pomoci systémov a padáka mala byť schopná bez problémov pristáť na pevnine. Je preto dobré, že spoločnosť berie na vedomie aj maximálnu bezpečnosť pasažierov, ktorá bude pre komerčné lety do vesmíru nevyhnutná.

Zdroj: Futurism, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú