V posledných týždňoch rieši slovenská spoločnosť predovšetkým jednu vec. Vláda schválila zákon, ktorý spôsobil, že Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa od 1. júla zmenila na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Zmeny pritom nemajú byť len kozmetické, cieľom je vraj odpolitizovanie RTVS.

Začal sa rebranding

V súčasnosti sa však na očiach verejnosti dejú predovšetkým zmeny na úrovni „zovňajšku“ vzniknutého telerozhlasu. Jednou z hlavných tém je aj zmena loga, keďže ani po nadobudnutí platnosti zákona sa nijaké dizajnové zmeny neudiali. Až dodnes.

Oficiálny účet relácie Správy RTVS (mimochodom, ešte stále nepremenovaný na STVR) na sociálnych sieťach Instagram a Facebook si dnes mierne upravil svoj dizajn. Slovíčko mierne je možno prestrelené, keďže výsledný rozdiel je jednoducho „mikrominimálny“.

Nové logo ani nie za týždeň

PLUS 7 DNÍ pritom informuje, že ministerka kultúry Martina Šimkovičová dala nové logo STVR vyrobiť za 6 dní a malo stáť 10 000 eur. Zhotoviteľ nového loga odpovedal na otázku tohto portálu ohľadne inšpirácie pri tvorbe loga vskutku svojsky.

„Takéto veci vám nemôžem povedať. Všetko sa dozviete v pravý čas, keď to ministerstvo zverejní. Nemôžem vám na takéto veci odpovedať, budete asi musieť vyčkať, kým to oni dajú von. Nemám oprávnenie podať nejakú informáciu,“ píše sa na webe PLUS 7 DNÍ.

Nové logo tak pravdepodobne môžeme očakávať v najbližších dňoch, keďže až dnes začal tzv. rebranding telerozhlasu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú