Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spolu s Jobsom pomáhal Apple založiť aj Steve Wozniak, ktorý teraz v rozhovore pre Bloomberg vyjadril svoje obavy z moci technologických spoločností. Tie podľa neho získali príliš veľkú kontrolu nad svetom technológií a neumožňujú rast konkurencie, k čomu by však dopomohlo ich rozdelenie. Aj samotný Apple sa mal podľa Wozniaka rozdeliť už pred rokmi na jednotlivé divízie, ktoré by mohli fungovať samostatne a nezávisle.

Steve Wozniak okrem týchto myšlienok vyjadril aj obavy o súkromí ľudí a o tom, že ani v dnešnom modernom svete nie je všetká komunikácia používateľov zabezpečená tak, ako to niektorí giganti prezentujú. Zneužívajú množstvo dát a odpočúvajú rozhovory, čo potvrdil aj v prípade Siri od Apple.

Z technologických startupov sa totiž stali veľké firmy, ktoré vďaka moci ovplyvňujú trhy po celom svete. Spoluzakladateľ Apple sa však nezabudol vyjadriť ani na adresu kryptomien a obzvlášť k Libre od Facebooku. Celý rozhovor Steva Wozniaka so všetkými zaujímavými informáciami nájdeš v priloženom videu.

Zdroj: Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú