Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v rámci výzvy na moderné technológie vo verejnej správe otvorilo druhé hodnotiace kolo. Pre žiadateľov tak vyčlenilo 10 miliónov eur, žiadosti môžu posielať do 26. augusta. Informoval o tom vo štvrtok komunikačný odbor rezortu.

Na projekt môže žiadateľ získať od 200.000 do jedného milióna eur. MIRRI vyzýva ministerstvá a úrady, aby hľadali vhodné príležitosti na zníženie verejných výdavkov na informačné technológie. Žiadateľom je v tomto prípade celá verejná správa. Záujemcovia nájdu všetky informácie na stránke www.mirri.gov.sk.

Nenávratný finančný príspevok môže žiadateľ dostať napríklad na projekt, ktorý zníži náklady na prevádzku informačných technológií vo verejnej správe. Žiadatelia môžu predkladať aj projekty, ktoré zavedú na portáloch verejnej správy chatbot. Vďaka chatbotu by bolo napríklad možné predvyplniť celú žiadosť, ktorú používateľ nakoniec len skontroluje a elektronicky odošle.

Príspevok môže byť poskytnutý aj na projekty z oblasti budovania inteligentných miest a regiónov, kde sú žiadateľmi mestá. V tejto oblasti ide o aktivity ako inštalácia monitorovacieho zariadenia, kamier či senzorov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú