Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

GTA 6 bude znova revolučnou hrou, ktorá prinesie funkcie a možnosti, aké sme doposiaľ v hernom svete ešte nezažili. Nasvedčuje tomu aj najnovšie odhalenie patentu štúdia Take Two, ktorý má dokázať vytvoriť realistický svet vo virtuálnom priestore, informuje portál IGN.

Novo odhalený patent je v podstate systém umelej inteligencie, ktorý ma do hry priniesť realistický virtuálny svet bez rozdielu hardvérovej výbavy zariadenia, na ktorom daná hra pobeží. Informácie o patente sa objavili na fóre Reddit a podľa zistení sú za ním podpísaní Simon Parr a David Hynd, vedúci oddelenia umelej inteligencie a technologický riaditeľ štúdia Take Two.

 

Ako píše portál GamesRadar, patent nesie názov „Systém a spôsob virtuálnej navigácie v hernom prostredí“. Systém sa teda zameriava na to, ako sa herné NPC postavy pohybujú vo virtuálnom svete a ako reagujú na udalosti a okolité prostredie. Nový systém by mal na rozdiel od súčasných technológií reagovať na „celý okolitý svet“, nie iba na blízke objekty. Každá postava by tiež získala svoju vlastnú osobnosť a správala sa originálne.

Takúto vysokú interakciu s okolím by mal tento systém dosiahnuť bez ohľadu na to, na akom hardvéri pobeží. To znamená, že hardvérový výkon by sa tak mohol využívať na miestach, kde je ho treba najviac, napríklad na grafickú stránku hry.

Zdroj: IGN, Reddit, GamesRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú