Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká spoločnosť Visa, ktorá je spracovateľom platieb, kupuje finančnú technologickú firmu Plaid za 5,3 mld. USD. Tento krok sa považuje za významný vstup spoločnosti Visa do iných systémov transferu peňazí mimo svojho tradičného podnikania v oblasti kreditných a debetných kariet.

Firma Plaid umožňuje zákazníkom spájať ich bankové účty s aplikáciami takých finančných služieb, ako sú PayPal, Venmo, Betterment a Transferwise. Visa odhaduje, že štvrtina Američanov, ktorí majú bankové účty, používa technológie firmy Plaid na spojenie ich účtov s aplikáciami transferu peňazí.

Spoločnosť predpokladá, že akvizícia, ktorá čaká na schválenie regulačným úradom, sa uzavrie v priebehu troch až šiestich mesiacov. Spracovateľ platieb zároveň očakáva, že kúpou firmy Plaid sa zvýšia jeho príjmy a zisky, a to už od začiatku budúceho účtovného roka.

Spoločnosť Visa sa už skôr stala investorom vo firme Plaid, rovnako ako jej najväčší konkurent Mastercard. Obe spoločnosti investovali do firmy Plaid v roku 2019. Generálny riaditeľ Visa Al Kerry uviedol, že investícia zrealizovaná pred siedmimi mesiacmi poskytla jeho spoločnosti viac ako dostatok informácií na to, aby sa rozhodla firmu Plaid kúpiť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú