Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové CTP (Computer To Plate) zariadenie s osvitovou jednotkou v hodnote viac ako 300.000 eur uviedla do prevádzky akciová spoločnosť Grafobal zo sídlom v Skalici. Informoval o tom vedúci útvaru strategického marketingu spoločnosti Marián Gaža. Zariadenie umožňuje pripraviť za hodinu 20 tlačových platní maximálneho formátu 1422 krát 1804 milimetrov, pričom vyrába automaticky bez zásahu človeka aj niekoľko hodín.

„Zariadenie využíva osvitovú jednotku so zásobníkmi na štyri rôzne veľkosti tlačových platní. Z osvitovej jednotky platne postupujú na nadierovanie, vyvolanie, prípadne na zvýšenie trvácnosti aj vypálenie v peci,“ uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Richard Kohút.

Celý proces je riadený naprogramovaným softvérom. Po naplnení zásobníkov vyrába platne automaticky, čo je najväčšia výhoda nového zariadenia oproti pôvodnému, ktoré si vyžadovalo stálu prítomnosť personálu. Ďalšími výhodami sú vyššia presnosť, vyššia produktivita práce a zníženie obalového materiálu na platne až o 70 %.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú