Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť EEA sa stane súčasťou českej vývojárskej firmy BOOTIQ. Tá patrí pod investičnú skupinu InTeFi Capital, ktorá touto akvizíciou posilňuje svoje ďalšie aktivity na Slovensku. Spoločnosť EEA pôsobí na trhu už takmer 30 rokov a v súčasnosti sa venuje najmä využívaniu Business Intelligence, konsolidácii dát z rôznych systémov, ako aj umelej inteligencii.

„Ak chceme udržať existujúcu úroveň kvality a zároveň vstupovať do nových technologických a doménových oblastí, potrebujeme vysokú dynamiku. Akvizíciou so spoločnosťou BOOTIQ získame silné personálne a finančné zázemie. Ďalším dôvodom je vstup na nové trhy, na ktorých sú aktívni členovia formujúcej sa skupiny,“ uviedol Gabriel Lachmann, riaditeľ a spolumajiteľ EEA.

Spoločnosť BOOTIQ len za posledný rok investovala do svojej expanzie viac ako 4 milióny eur. V tomto roku sa k nej pridala pražská digitálna agentúra Blueberry alebo spoločnosť Novasoft, ktorá v Česku patrí k lídrom v dodávke SAP technológií. Akvizíciami softvérových spoločností rozširuje spoločnosť portfólio svojich služieb a v súčasnosti obsluhuje viac ako 200 klientov. Spoločnosť má aktuálne 12 pobočiek, z nich deväť v Česku, dve na Slovensku a jednu v Srbsku. Po akvizícii k nim pribudnú aj pobočky EEA v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Košiciach a v Prahe.

 „Akvizíciou EEA narastie BOOTIQ tím na viac ako 300 vývojárov a ročné tržby skupiny presiahnu 16 miliónov eur. Skupina tak dosiahla veľkosť, pri ktorej dokáže realizovať rozsiahle IT projekty pre klientov nielen v Českej a Slovenskej republike, ale aj v celej strednej Európe,“ priblížil CEO spoločnosti BOOTIQ Marcel Červený.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú