Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Špekulácie o plánovanom prepojení medzi PlayStation Network a PC verziami hier od Sony sa začali objavovať už začiatkom tohto roka, ale realitou sa stali až nedávnou aktualizáciou, ktorá prekvapila viacero herných nadšencov.

Tí si odteraz môžu prepojiť svoje účty PlayStation Network a Steam, vďaka čomu môžu získať do hier odmeny a prostredníctvom e-mailu budú informovaní o nových hrách, novinkách a ponukách od PlayStation Studios.

Prvou hrou, ktorú si môžu hráči takto zatiaľ vyskúšať je PC verzia Spider-Man Remastered. Možnosť prepojenia účtov dostali v rámci nedávno vydaného patchu, ktorý okrem spomínanej vlastnosti pridáva podporu novej technológie XeSS od Intelu, zlepšuje kvalitu odrazov pri ray-tracingu a odstraňuje viaceré kritizované chyby.

Momentálne nie je jasné, či podobnú aktualizáciu ponúkne Sony aj u svojich starších PC verzií hier ako God of War, Days Gone či Horizon Zero Dawn. Očakáva sa ale, že ďalšou možnosťou pre hráčov bude kolekcia Uncharted: Legacy of Thieves, ktorá sa objavuje aj na titulke pri registrácii Playstation PC. Hra ma naplánované vydanie na 19. októbra tohto roku.

Sony tak pomaly ale isto mení svoj prístup k portovaniu hier určených výhradne pre konzolu PlayStation na počítače a podľa šéfa PlayStation Studios Hermena Hulsta ide o príležitosť dostať skvelé tituly širšiemu publiku a vyrovnať sa so stále vyššími nákladmi na výrobu hier. Sprístupnenie konzolových hier pre PC tiež nie je príliš náročné a pre Sony tak ide o jednoznačný krok vpred.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú