Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Cross-platform hranie bolo doteraz takmer nemožné. Až na pár vybraných titulov si si so svojim kamarátom s inou konzolou nemohol zahrať skoro nič. Sony však teraz mení svoju politiku a všetkým vývojárom umožňuje pridať cross-platform mulitplayer do svojich hier, informuje Engadget.

Celá cross-platform revolúcia sa začala už minulý rok, kedy na konzoly prišla hra Fortnite, s ktorou šiel ruka v ruke aj cross-platform beta program. Po 12 mesiacoch tejto bety, ako píše portál TechSpot, Sony konečne spúšťa cross-platform podporu pre všetkých vývojárov, ktorí tak budú môcť svoje hry aktualizovať, aby bolo možné hrať aj proti hráčom na PC či konzolách Xbox.

 

Microsoft bol totižto vo veci cross-platformového hrania benevolentnejší a túto funkciu chcel priniesť už dávnejšie. Koniec koncov, máme tu zopár ďalších titulov, ktoré podporujú hranie medzi PC hráčmi a Xbox hráčmi.

Budeme teda sledovať, ktoré herné štúdiá túto možnosť využijú. My by sme rozhodne privítali všetky športové tituly, ktoré azda najviac trpeli na toto obmedzenie. Nevidíme žiaden dôvod, prečo by si napríklad takú Fifu nemohli proti sebe zahrať dvaja kamaráti, pričom jeden má Xbox a druhý má PlayStation.

Zdroj: Engadget, TechSpot

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú