Sony je v súčasnosti najväčším výrobcom čipov pre fotoaparáty do smartfónov s viac ako 51 % podielom na trhu. Trápi ho však jeden zásadný problém, čipy nestíha vyrábať v dostatočnom množstve, informuje portál Bloomberg.

Aj napriek nepretržitej 24 hodinovej prevádzke tovární, kde sa čipy vyrábajú, Sony nedokáže nasýtiť trh. Dôvod, prečo tento technologický gigant zrazu prestáva stíhať vyrábať čipy pre ďalších výrobcov smartfónov, je jednoduchý.

Za všetko môže fakt, že smartfóny v súčasnosti disponujú minimálne dvomi až piatimi snímačmi na zadnej strane. To v praxi znamená, že Sony na každý telefón dodá nie jeden, ale dva a viac senzorov.

Ako píše portál XDA-developers, v tomto roku zožal 48 MPx senzor IMX586 veľký úspech a jeho budúcoročný nástupca IMX686 by mal v nastolenom trende pokračovať. Tomu však bude konkurovať nový 108 MPx čip od Samsungu, no Sony očakáva ďalšie zvýšenie trhového podielu v ich prospech, čo však ešte viac zvýši dopyt po senzoroch a nutnosť spraviť zásadné strategické kroky vo výrobnom procese.

Zdroj: Bloomberg, XDA-developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú