Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zhruba pred mesiacom sme informovali o zatvorení brán virtuálnych obchodov pre PS3, PSP a PS Vita. The Verge ale upozorňuje, že Sony tento ťah prehodnotilo a zatiaľ sa nič zatvárať nebude.

Podpora digitálnych obchodov PS3 a PSP sa mala pôvodne skončiť 2. júla a pre novšie zariadenie PS Vita mal prísť koniec 27. augusta. Ako ale Sony vyhlásilo v oficiálnom blogovom príspevku, z kola von pôjde len obchod pre jeden produkt.

Brány digitálneho obchodu sa teda pre PSP nadobro zatvoria 2. júla. Situácia s PS3 a PS Vita je aktuálne nejasná, keďže Sony ich zatiaľ necháva otvorené na neurčito. Existuje totiž stále obrovská základňa fanúšikov, ktorí aj v dnešnej dobe využívajú práve tieto konzoly na hranie starších hier.

Sony PlayStation

PS3 a PS Vita sú jedným z mála spôsobov, ako si legálnou cestou zahrať hry z prvého PlayStationu za relatívne slušný peniaz. Aj keď podpora PSP odpadá, jeho nasledovník dokáže v plnohodnotnej spätnej kompatibilite hrať aj naďalej PSP hry.

Medzitým internetom kolovali klebety, že radikálny a pomerne svižný krok Sony je spôsobený prípravou očakávanej streamovacej služby, ktorá bude konkurovať xCloudu od Microsoftu. Práve toto by mohlo byť miesto, kde by sme za mesačný poplatok našli celú knižnicu starších hier dostupných pre PS3, PSP a PS Vitu.

Zdroje: The Verge, Blog PlayStation

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú