V nasledujúcom texte boli použité materiály TASR.

Slovenská sporiteľňa zavádza nové vylepšenia. Pokračuje v digitalizácii svojich služieb a rozširuje funkcie Elektronického účtu poistenca (EUP). Nové možnosti sa týkajú príspevku pre obecných policajtov a zmeny adresy počas práceneschopnosti, ktorú je teraz možné vybaviť online. Nové funkcie, ktoré EUP prináša, sa týkajú predovšetkým zmeny adresy počas práceneschopnosti a informácií o príspevkoch pre obecných policajtov. Tieto zmeny sú súčasťou širšej stratégie elektronizácie služieb Sociálnej poisťovne, ktorá má za cieľ zjednodušiť komunikáciu s poistencami a zefektívniť vybavovanie administratívnych záležitostí.

Teraz môže každý poistenec, ktorý je na PN, aktualizovať svoju adresu online v záložke nemocenské poistenie. Práve to prináša väčšiu flexibilitu a rýchlosť. V praxi to znamená, že poistenec si môže určiť dátum, odkedy je zmena adresy platná, a tiež špecifikovať, ako dlho plánuje byť na práceneschopnosti. Táto možnosť šetrí čas nielen samotným poistencom, ale aj zamestnancom poisťovne, ktorí sa nemusia zaoberať zdĺhavým spracovaním žiadostí o zmenu adresy. Navyše, tento krok prispieva k tomu, aby poistenci mali väčšiu kontrolu nad svojimi osobnými údajmi a ich aktualizáciou.

Príspevky pre obecných policajtov

Druhou zaujímavou novinkou, ktorú EUP ponúka, je záložka venovaná príspevkom pre obecných policajtov. Od roku 2023 môžu policajti pracujúci v obecných políciách získať finančný príspevok za svoju prácu. Nová funkcia v EUP umožňuje sledovať proces schvaľovania žiadosti o tento príspevok, ako aj prehľad o vyplatených príspevkoch. V praxi to znamená, že obecní policajti môžu v online prostredí kedykoľvek zistiť, v akom štádiu je ich žiadosť, či bola už schválená a kedy im bude príspevok vyplatený.

Pre policajtov to znamená, že už nemusia čakať na informácie od poisťovne alebo navštevovať pobočku, aby zistili stav svojej žiadosti. Všetky potrebné údaje sú dostupné priamo v ich elektronickom účte, čo im umožňuje efektívnejšie spravovať svoje záležitosti a šetriť čas.

Sociálna poisťovňa
Sociálna poisťovňa

Elektronický účet poistenca

Nové funkcie tak majú zvýšiť komfort svojich klientov a umožniť im vybavovať svoje záležitosti bez komplikácií. Tieto novinky sú súčasťou širšieho procesu elektronizácie služieb, ktorým sa poisťovňa snaží zlepšiť a zjednodušiť komunikáciu. Podľa Sociálnej poisťovne využíva aktuálne služby EUP viac ako 300 000 ľudí, pričom záujem o túto formu komunikácie neustále rastie. Tieto čísla naznačujú, že čoraz viac poistencov si uvedomuje výhody elektronických služieb a postupne prechádza na online formu vybavovania svojich záležitostí.

EUP sa tak stáva dôležitým nástrojom pre poistencov, ktorí chcú mať prehľad o svojom poistení a mať možnosť vybaviť si dôležité záležitosti rýchlo a pohodlne. Ak ešte nemáš vytvorený Elektronický účet poistenca, môžeš tak urobiť jednoducho cez webovú stránku Sociálnej poisťovne a získať tak prístup k množstvu užitočných funkcií.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú