Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Benchmarky čipsetov pre budúcoročné vlajkové lode sa už pomaly začínajú objavovať. Portál GizChina upozornil na porovnanie výkonu Snapdragonu 888 a Exynosu 2100. V niektorých prípadoch dosiahol čipset od Samsungu lepšie výsledky, ako vlajkový model od Qualcommu.

Toto porovnanie predstavuje veľký význam najmä v prípade spoločnosti Samsung, ktorá pre rôzne trhy osádza svoje vlajkové lode série Galaxy S dvomi rôznymi čipsetmi, vlastným Exynosom a Snapdragonom od Qualcommu.

Až doposiaľ ťahali čipy Exynos za kratší koniec, no pri budúcoročnej generácii by sa to mohlo zmeniť a Exynos by mohol byť výkonnejší než Snadpragon 888. Potvrdzujú to aj výsledky benchmarkov, ktoré zverejnil portál GSMarena.

Screenshot / YouTube / Qualcomm Snapdragon

Čipset Exynos 2100 dosiahol v benchmarku Geekbench skóre 1108 bodov pri záťaži jedného jadra a 3963 bodov pri záťaži na viacerých jadrách. Snapdragon 888 dosiahol pri jednojadrovej záťaži vyššie skóre, konkrétne 1135 bodov, no pri vyťažení viacerých jadier už ťahal za kratší koniec a dosiahol „iba“ 3794 bodov.

Prvým zariadením so Snapdragonom 888 by mal byť smartfón Xiaomi Mi 11, ktorý oficiálne predstavia zrejme už 28. decembra, čiže ešte tento rok. Samsung Galaxy S21 uvidíme 14. januára.

Zdroj: GizChina, GSMarena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú