Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenským mobilným operátorom v 1. kvartáli tohto roka rástli výnosy. Vyplýva to z ich aktuálnych hospodárskych výsledkov.

Za prvé tri mesiace tohto roka dosiahla skupina Slovak Telekom konsolidované výnosy na úrovni 190,2 milióna eur. Informoval o tom hovorca skupiny pre služby a financie Michal Korec. Ide o medziročný nárast o 2,2 %. Upravený výsledok hospodárenia pred odpočítaním daní a úrokov (ukazovateľ EBITDA) vzrástol o 5,8 %.

Výnosy skupiny O2 v 1. kvartáli tohto roka vzrástli o takmer 9 % a ukazovateľ EBITDA o 8 %.

„Výnosy skupiny O2 na Slovensku, ktorá zahŕňa aj výsledky spoločnosti O2 Business Services, dosiahli v úvodnom štvrťroku 75 miliónov eur,“ vyčíslila hovorkyňa operátora Tereza Molnár.

Celkové výnosy mobilného operátora Orange dosiahli v úvodných troch mesiacoch tohto roka výšku 133 miliónov eur. Medziročne sa zvýšili o necelé percento.

„Výnosy z predaja zariadení medziročne narástli o 6 % na 28 miliónov eur, mierny pokles zaznamenali výnosy zo služieb,“ špecifikovala hovorkyňa Orange Alexandra Piskunová.

Pokles pri službách Orange bol spôsobený najmä nižšími výnosmi z roamingu pre pandémiu nového koronavírusu, ale aj znížením prepojovacích poplatkov medzi slovenskými operátormi.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú