Slovenský výrobca batérií InoBat Auto získal kladné rozhodnutie EIA (Environmental Impact Assessment) týkajúce sa plánovaného výskumného a vývojového centra vo Voderadoch. V ňom chce firma už budúci rok vyvíjať a vyrábať recyklovateľné inteligentné batérie.

Pri plnom využití kapacity výroby sa počíta s vytvorením 150 nových pracovných miest. „Teraz pokračuje povoľovací proces pre stavebné povolenie. S prestavbou by sme chceli začať v prvom kvartáli 2021 a ukončenie plánujeme na koniec roka 2021,“ uviedol CEO InoBat Auto Marián Boček.

Za spoločnosťou InoBat Auto stojí konzorcium investorov a technologických spoločností, vrátane vedúceho IPM Group. Medzi strategických partnerov patrí ČEZ , Matador, AEN, MSM Group, Across a Wildcat Discovery Technologies.

InoBat Auto tiež nedávno ohlásil strategické partnerstvo s globálnou technologickou spoločnosťou Manz AG, ktorá dodá výrobné zariadenie pre výskumno-vývojové centrum a výrobnú linku. Po vybudovaní výskumno-vývojového centra a výrobnej linky by mala nasledovať „gigatováreň“, ktorá výrazne znásobí výrobné kapacity pre európsky trh s elektrickými autami.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú