Alza začala predávať jeden z najzaujímavejších darčekov pre fanúšikov herných konzol – miniatúrnu chladničku Xbox, upozornil portál Letem světem Applem. Hráči tak môžu mať osvieženie rovnako ďaleko, ako svoju hernú konzolu. Ak si ale na ňu robíš zálusk, nečakaj najlepší pomer ceny a výkonu.

Bežné mini chladničky stoja od 100 do 200 eur, pričom ich objem sa pohybuje od asi 40 do 70 litrov. Vzhľadom na dizajn, ktorý sa snaží dôverne pripomínať Xbox Series X, sa však v tomto prípade Microsoftu podarilo zmestiť do nej objem iba 10 litrov. Bavíme sa teda skôr o mikro chladničke.

To by nebol problém, podľa prezentačného videa sa do nej zmestí až 10 veľkých plechoviek. Mierne zarážajúca je však cena, ktorá na Alze aktuálne predstavuje 119,90 €. Za tieto peniaze je možné zaobstarať si skutočnú mini chladničku s výrazne vyšším objemom. Z dizajnového hľadiska však Xbox Mini Fridge nebude mať absolútne žiadnu konkurenciu a je jasné, na koho tento produkt cieli.

Chladnička samotná by mala byť vďaka použitým technológiám veľmi tichá a Microsoft tvrdí, že ide o „najsilnejšiu“ chladničku vôbec. Čo to v praxi znamená, zostáva na interpretácii každého z nás.

Kuriózne je, že Microsoft novinku oznámil začiatkom leta 2021 a v zahraničí sa do predaja dostala koncom toho istého roka. Slovenská Alza ju ale naskladnila až takmer o rok neskôr.

Pri uvedení ale nebolo všetkým jasné, či sa jedná o vtip alebo o skutočný produkt. Napokon sa ukázalo, že Xbox chladnička sa naozaj dá kúpiť, po novom dokonca aj na Slovensku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú