Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Verejnosť v utorok 14. júna spozná laureátov ocenenia Vedec roka SR 2021, ktoré je určené pre tých, ktorí dosiahli najlepšie výsledky vo vede a výskume na Slovensku. Spomedzi 68 nominácií odborná komisia vybrala päť ocenených v kategórii Vedec roka, Mladý vedecký pracovník, Inovátor roka, Technológ roka a Osobnosť medzinárodnej spolupráce. V tlačovej správe o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR).

Podujatie Vedec roka každoročne vyhlasuje Centrum vedecko-technických informácií SR, Slovenská akadémia vied (SAV) a Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS). „Teším sa, že po dvoch predchádzajúcich pandemických ročníkoch podujatia Vedec roka SR si slávnostné odovzdávanie cien užijeme bez protipandemických opatrení. Pre nás organizátorov a vyhlasovateľov je totiž toto podujatie obrovským prejavom vďaky vedcom, ktorí vo svojej oblasti dosahujú výnimočné úspechy,“ povedala Andrea Putalová, riaditeľka Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri Centre vedecko-technických informácií.

Nad 25. ročníkom podujatia prevzala záštitu prezidentka SR Zuzana Čaputová a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (OĽaNO). Hodnotiacu komisiu, ktorá vybrala laureátov ocenenia, tvoril Peter Samuely, Tomáš Hromádka, Jozef Masarik, Ivo Petráš, Stanislav Darula a Pavol Radič.

Pošli nám TIP na článok

Teraz čítajú