Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nedávno sme priniesli článok, v ktorom sme informovali o sérii IT videí, na ktoré Slovensko čerpalo zdroje z eurofondov. Aby sme však financie z európskych zdrojov mohli skutočne využiť, videá museli dokopy nazbierať minimálne 100 000 zhliadnutí. To sa však ešte pred pád dňami javilo ako obrovský problém.

Videospoty ohľadom informatizácie pre Slovensko objednala podľa slov Veroniky Remišovej ešte bývalá vláda. Súčasná vláda tieto videá považuje za ukážkový príklad neefektívneho zaobchádzania s eurofondami, no aj napriek tomu sa usilovala k splneniu podmienok, aby nemusela poskytnuté financie vrátiť.

Konkrétne sa bavíme o sume takmer 80 000 €, ktoré by štát musel Európskej únii vrátiť, ak by videá nenazbierali aspoň 100 000 zhliadnutí. To sa vzhľadom na obsah videí ešte pred pár dňami zdalo ako nemožné, no známa satirická stránka Zomri pomohla k dosiahnutiu požadovaného limitu.

2. septembra zavesili na svoju facebookovú stránku príspevok, v ktorom prosili fanúšikov o zhliadnutie spomínaných videí. V tom čase do splnenia limitu zostávalo ešte 50 000 pozretí. Včera Zomri zverejnilo príspevok, že limit sa podarilo naplniť a štát tak nebude musieť peniaze vracať.

Zdroj: Facebook/Zomri

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú