Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí uložila vysielateľom tri sankcie na najnižšej zákonom prípustnej úrovni. Dôvodom sú ekonomické dosahy pandémie na elektronické médiá. Informovala o tom hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

Pokutu vo výške 3319 eur dostal vysielateľ Mac TV a jeho programová služba Joj Plus. Dôvodom bolo, že trikrát odvysielal upútavku na program Vojak 4: Pohyblivý cieľ, ktorá obsahuje scény násilia.

„Za totožné porušenie zákona v súvislosti s vysielaním upútaviek na rovnaký program rada vysielateľa sankcionovala aj 26. augusta,“ pripomenula Michelčíková.

Sankciu vo výške 663 eur udelila RVR rovnakému vysielateľovi aj za jeho programovú službu TV Joj. Príčinou bolo, že odvysielal program Aféry – Voyeur označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov, čo bolo nesprávne.

Sankciu v podobe upozornenia na porušenie zákona dostal vysielateľ Bardejovská televízna spoločnosť s programovou službou BTV za odvysielanie programu s názvom Na aktuálnu tému: Reakcie a stanoviská po zastupiteľstve, v ktorom dotknutí poslanci mestského zastupiteľstva nedostali priestor na vyjadrenie k odzneným kritickým vyjadreniam a ich stanovisko nebolo ani sprostredkované.

„Tým došlo k porušeniu povinnosti zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajského programu,“ dodala Michelčíková.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú