Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Korekcie eurofondov stoja Slovensko stámilióny eur, ktoré následne platí zo štátneho rozpočtu. Upozornila na to v pondelok ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

Príkladom neefektívneho využívania eurofondov v jej rezorte sú podľa nej videospoty takmer za 80 000 €, ktoré objednalo bývalé vedenie. Tieto videá musia dosiahnuť na sociálnych sieťach 100.000 videní, inak hrozia opäť korekcie a Slovensko bude musieť peniaze vracať.

Spomínané videá, ktoré mali propagovať využívanie eurofondov na informatizáciu a digitalizáciu štátu, boli určené pre vekovú kategóriu 15 až 30 rokov. „Podmienku zo strany riadiaceho orgánu predstavovalo 100 000 videní prostredníctvom sociálnych sietí. Ak sa tento cieľ nepodarí naplniť, hrozí, že Slovensko za ne bude musieť vracať eurofondy,“ spresnil rezort informatizácie.

„Napriek tomu, že si uvedomujeme nedostatky týchto videí, ktoré sme zdedili po bývalom vedení, chcela by som vyzvať ľudí, aby si ich pozreli a pomohli nám tak dosiahnuť tých 100 000 videní,“ podotkla Remišová.

„Pre čerpanie eurofondov pripravujeme zlepšenia. S partnermi z EÚ rokujeme o zjednodušení, sprehľadnení štruktúry čerpania eurofondov a ich implementácie,“ dodala vicepremiérka.

Toto sú všetky predmetné videá:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú