Slovenská akadémia vied sa aj tento rok aktívne zapojí do tradičného festivalu vedy Európskej noci výskumníkov. Festival sa uskutoční 27. septembra v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Poprade a v Košiciach. V priestoroch Starej tržnice v Bratislave pripravia ústavy Slovenskej akadémie vied (SAV) 22 stánkov a prezentácií z rôznych vedeckých oblastí. Informuje o tom internetová stránka SAV.

Vybrané nákupné centrá, múzeá a partnerské inštitúcie pripravia pre návštevníkov rôzne interaktívne vedecké prezentácie, diskusie, výstavy, workshopy, veľkoplošné projekcie a mnohé ďalšie vstupy. Hlavný organizátor podujatia, Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity, v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied, portálom EurActiv.sk a Centrom vedecko-technických informácií SR aj v 13. ročníku podujatia pripravia bohatý program s ambíciou osloviť všetky vekové kategórie a záujmové skupiny. Pre účastníkov sú pripravené témy ako Mitochondrie – bunkové elektrárne, Kozmické počasie, magnetické búrky a magnetický dáždnik, Svet cez rôzne okuliare, Ako zviditeľniť neviditeľné, Ži v rovnováhe – nie pod tlakom a mnohé ďalšie.

Projekt je finančne podporovaný rámcovým programom Európskej komisie na podporu výskumu, vývoja a inovácií – Horizont 2020, v časti – Marie Skłodowska-Curie actions. Európska noc výskumníkov vznikla z iniciatívy Európskej komisie a paralelne sa koná v tridsiatich štátoch Európy.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú