V tomto texte boli použité materiály TASR.

Záhorácka seniorka prišla o 120 000 eur v dôsledku sofistikovaného internetového podvodu. Prípad, ktorý momentálne vyšetrujú malackí policajti, odhalil alarmujúcu zraniteľnosť starších ľudí voči online podvodníkom.

Incident sa začal nenápadne na sociálnej sieti, kde dôchodkyňu oslovil muž vydávajúci sa za Taliana. Postupným budovaním dôvery ju presvedčil, aby mu finančne pomohla. Seniorka mu prostredníctvom Steam kariet poslala 15 000 eur.

„Po určitom čase došlo medzi nimi k virtuálnej hádke a ona sa odmlčala. Krátko po ukončení ich komunikácie sa v jej živote objavil ďalší muž. Tentokrát išlo o 57-ročného muža z Francúzska, ktorý ju kontaktoval opäť cez Instagram. Čoskoro po ich zoznámení jej začal vyznávať lásku,“ ozrejmila Šimunková.

Po niekoľkých mesiacoch ju začal žiadať o peniaze, pričom žena mu poslala viac ako 90 000 eur. Pred pár dňami si seniorka uvedomila, že sa stala obeťou online podvodu.

„V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí,“ upozorňuje polícia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú