Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Novým vlastníkom spoločnosti Flexicomm, regionálneho poskytovateľa internetu pôsobiaceho vo Zvolene a v širšom okolí Brezna, sa na základe zmluvy o predaji 100-percentného obchodného podielu stal telekomunikačný operátor Slovanet.

Zámerom nového majiteľa je postupné prevzatie starostlivosti o zákazníkov získaného operátora, technologická integrácia sietí, zabezpečenie budúceho rozvoja a posilnenie postavenia spoločnosti v regióne. Ako ďalej informoval agentúru SITA Roman Greguš, manažér pre internú a externú komunikáciu firmy Slovanet, dohodnuté ceny akvizícií sú výsledkom obchodných jednaní zúčastnených strán a preto ich nezverejňujú.

Spoločnosť Flexicomm od svojho vzniku v roku 2007 vybudovala v regióne hlavne siete bezdrôtového Wi-Fi internetu v pásme 5,4 GHz, pokrývajúce približne 10-tisíc domácností. Prostredníctvom 53 vysielacích uzlov poskytuje služby v dvadsiatich obciach od Nemeckej cez Brezno až po Šumiac a okrem nich aj v časti Zvolena. Flexicomm má sídlo vo Zvolene a pobočky v Brezne a v Závadke nad Hronom.

V oblastiach spoločného pokrytia operátori uskutočnia technologickú integráciu a optimalizáciu sietí a v priebehu prvého polroka 2021 plánujú zlúčenie a úplné prevzatie obsluhy zákazníkov Flexicommu spoločnosťou Slovanet.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú