Najprestížnejšia futbalová súťaž sa už dnes naplno začína úvodnými zápasmi. Na radosť tuzemských fanúšikov v Lige majstrov tento rok uvidíme aj slovenského zástupcu Slovan Bratislava. Futbalový klub sa do Ligy majstrov prebojoval prvýkrát vo svojej histórii a čaká ho náročná skúška. V skupinovej fáze sa totiž okrem iných stretne s tímami ako Manchester City, Bayern Mníchov, AC Miláno alebo tiež Celtic Glasgow.

Práve proti slávnemu škótskemu klubu sa hráči Slovan Bratislava už dnes 18. septembra postavia v očakávanom zápase. Vystúpenie „belasých“ v úvodnom zápase Ligy majstrov budí veľkú pozornosť, možnosti sledovať prenos sú však značne obmedzené.

Veľká časť Slovákov sa k zápasu vôbec nedostane

Vysielacie práva na očakávaný zápas, rovnako ako na všetky prenosy Ligy majstrov, v rukách drží mediálna skupina CME, pod ktorú spadajú aj Markíza a Nova. Prenosy Ligy majstrov budú vysielané na staniciach Nova Sport 3, Nova Sport 4, Nova Sport 5 a Nova Sport 6, pričom zápas slovenského klubu zajtra večer odvysiela práve Nova Sport 6.

Športový kanál Nova Sport 6 u nás veľká väčšina operátorov vôbec neponúka. Patrí totiž k najnovším kanálom Nova Sport 5 a 6 od skupiny Nova, ktorá si za ich šírenie u operátorov pýta vysoké licenčné poplatky. Veľká časť vysielateľov preto šiesty športový kanál Novy u nás nešíri. Argumentuje, že by sa to muselo podpísať na celkovej cene predplatného.

Aktuálne preto kanál Nova Sport 6 na Slovensku ponúka iba dvojica operátorov. Sú nimi Telekom a Digi.

Telekom ponúka Nova Sport 6 vo svojich balíčkoch Magio TV cez internet XL a Magio TV SAT XL. Možnosťou pre zákazníkov Telekomu je tiež zakúpenie športového balíčka Šport Premium, ktorého súčasťou sú aj stanice Nova Sport 5 a 6. Jeho cena predstavuje 12 eur mesačne.

Klienti operátora Digi kanál Nova Sport 6 nájdu v balíčku internetovej televízie L, pri satelite je potrebné predplácať balík Platinum. V prípade káblovej TV Digi šiesty športový kanál Nova neponúka.

Alternatívou aj streamovacia služba Voyo

Priame prenosy z Ligy majstrov, vrátane zápasov ŠK Slovan Bratislava, si diváci môžu pozrieť aj na streamovacej službe Voyo. V tomto prípade však treba počítať s príplatkom, keďže Voyo nedávno svoj športový obsah integrovalo do drahšieho balíka Maximum. Jeho cena predstavuje 12 eur mesačne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú