Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dlhodobo známe prípady hovorov, ktoré prichádzali z neznámeho čísla zo zahraničia sa na Slovensku znova objavujú aj po niekoľkých rokoch. Slováci by si mali dávať veľký pozor na to, ktoré číslo kontaktujú. Na ďalšiu takúto vlnu zahraničných telefonátov upozorňuje ľudí aj Telekom. Operátor totiž zaznamenal ďalšie množstvo takýchto volaní.

Tentokrát sa môžu Slováci stretnúť najmä so zahraničnými hovormi z čísel, ktoré majú predvoľbu +674 (Nauru) a +213 (Alžírsko). Nová vlna volaní sa mala podľa Telekomu vo veľkej miere rozšíriť od včera. Takéto číslo pritom iba prezváňa a telefonát sám o sebe nie je nebezpečný. Problémy však môže narobiť zákazníkom operátorov spätné volanie, ktoré môže zvýšiť poplatok za odchádzajúci hovor do zahraničia.

Pinterest

Kým pri prichádzajúcom hovore používateľ nič neplatí, opätovné volanie na zahraničné číslo ho už môže vyjsť poriadne draho.

Telekom preto začal s blokovaním odchádzajúcich hovorov u svojich zákazníkov na tieto čísla, aby sa ľudia vyhli vysokým poplatkom za faktúry. Jednoznačne najlepším riešením je pri zaznamenaní takéhoto volania volajúceho zablokovať a nevolať späť na podozrivé čísla.

Zdroj: Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú