Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Štátna spoločnosť Slovak Investment Holding (SIH) uzavrela investíciu do spoločnosti NEXINEO. Ide o slovenskú technologickú spoločnosť pôsobiacu v oblasti vývoja virtualizovaných počítačových riešení pre školy a veľké organizácie. “Konvertibilný úver od SIH je skvelá príležitosť pre získanie investície na rozvoj spoločnosti. Verím, že investícia nám pomôže ešte výraznejšie zrýchliť rast spoločnosti na medzinárodnej úrovni,” uvádza šéf spoločnosti NEXINEO Stanislav Chlepko.

Produkty NEXINEO nahrádzajú klasické počítačové vybavenie centralizovaným riešením pomocou tzv. klienta. Zariadenia, do ktorého sa pripoja iba periférie. Celý výpočtový a grafický výkon je pritom do zariadenia dodávaný z externého servera v priestoroch organizácie alebo cloudu. Takéto riešenia prinášajú pre organizácie predovšetkým úsporu nákladov až do výšky 75 %. Zariadenia NEXINEO využíva na Slovensku už viac ako 200 škôl a spoločnosť expanduje v regióne V4 a cieli aj na ďalšie trhy Európskej únie.

Slovak Investment Holding v spolupráci so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) a Ministerstvom financií Slovenskej republiky (MF SR) zverejnili ešte v septembri 2020 výzvu na podporu inovatívnych spoločností. Program SIH antikorona kapitál predstavuje konvertibilné úvery určené najmä tým spoločnostiam, ktoré sa financujú prostredníctvom rizikového kapitálu.

SIH je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Jej hlavným poslaním je podpora strategických verejných i súkromných investícií na Slovensku v oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky a malých a stredných podnikov.

Finančné prostriedky na realizáciu investícií čerpá z európskych štrukturálnych a investičných fondov. SIH financuje projekty výlučne návratnou formou, tzn. pomocou finančných nástrojov a nie grantovým spôsobom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú