Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Startitup upozornil na možno banálny, no skutočne kuriózny problém, s ktorým sa aktuálne môžu stretnúť všetci používatelia Facebooku. Z celej sociálnej siete a jej ponuky „smajlíkov“, alebo ak chceš emotikonov, totiž v týchto dňoch zmizla slovenská vlajka.

Emotikony ostatných krajín pritom tvoj prehliadač bude naďalej zobrazovať normálne, vrátane českej, ruskej, ukrajinskej alebo nám podobnej slovinskej vlajočky.

Slovenské farby náhle nenájdeš v okne s chatom ani pri snahe emotikonom okoreniť svoj facebookový status. Týka sa však len tých používateľov, ktorí na Facebook pristupujú cez počítač a rozhranie vo webovom prehliadači.

Fontech

Aplikácie Facebook a Messenger pre Android a iOS sú v poriadku a teda aj so slovenskou vlajkou. V nich však emoji píšeš prostredníctvom klávesnice vo svojom mobile, nie ponuky smajlíkov od firmy Meta.

V redakcii sme si overili, že naše farby stále nájdeš aj v desktopovej aplikácii Messenger, slovenská trikolóra teda naozaj zmizla len z webu.

Žiadne sprisahanie sa nekoná

Miznúce vlajky už svet IT zažil, konkrétne keď sa z iPhonov a MacBookov v Číne a Hong Kongu stratila vlajka Taiwanu, informovala Emojipedia. Apple ju stiahol to tlaku čínskej komunistickej vlády, ktorá Taiwan považuje za svoje územie.

Podľa zistení Startitup je však v našom prípade vysvetlenie oveľa jednoducšie – má ísť o chybu, na ktorej odstránení Meta aktuálne pracuje.

Redakcii túto informáciu poskytol zdroj znalý interných informácií v tomto gigantovi, pričom Startitup dispojuje aj jeho totožnosťou a pracovným zaradením.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú