Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia Wunderlist, ktorá slúži na plánovanie úloh, bude v stredu 6. mája oficiálne ukončená. Všetky dôležité údaje, ktoré sa v nej nachádzajú, je však možné preniesť do novej aplikácie To Do od Microsoftu, informuje The Verge.

Microsoft pred viac ako štyrmi rokmi kúpil populárnu aplikáciu na plánovanie úloh Wunderlist a už dva roky pracuje na jej náhrade. Teraz sa Microsoft rozhodol Wunderlist oficiálne ukončiť a zamerať sa výlučne na vývoj To Do.

Zakladateľ spoločnosti Wunderlist, Christian Reber, chcel začiatkom roka aplikáciu odkúpiť späť od Microsoftu, aby sa predišlo jej úplnému vypnutiu. To sa mu síce kvôli neochote Microsoftu nepodarilo, zdá sa však, že pracuje na novej aplikácii Superlist, ktorá taktiež môže slúžiť ako náhrada Wunderlistu.

Po 6. máji sa úlohy vo Wunderliste už nebudú synchronizovať, používatelia však ešte budú mať istý čas, aby dáta preniesli do aplikácie To Do.

Návod na prenos údajov do To Do:
  1. Stiahni si aplikáciu To Do na iOSAndroid, Mac, Windows alebo otvor webovú aplikáciu.
  2. Prihlás sa s účtom Microsoft. Ak ho nemáš, môžeš si ho vytvoriť na webe Microsoftu.
  3. Objaví sa okno, ktoré ťa automaticky presmeruje na importovanie z Wunderlistu. Ak sa tak nestane, link na importovanie nájdeš v nastaveniach.

Následne stačí už len počkať, kým prebehne import, pričom po jeho ukončení ťa aplikácia upozorní o jeho ukončení.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú