Skupina Suntel, ktorá servisuje telekomunikačné siete v Európe, sa dohodla na kúpe spoločnosti Lukromtel. „Akvizíciou spoločnosti Lukromtel rozširujeme a posilňujeme naše kapacity výstavby a prevádzky sietí na slovenskom trhu,“ povedal generálny riaditeľ Suntel Group Jan Žďárský. Firma Lukromtel disponuje vlastnou kovovýrobou, čo umožní podľa Žďárského ešte efektívnejšie a flexibilnejšie reagovať na požiadavky klientov. Spoločnosť bude naďalej pôsobiť pod značkou Lukromtel ako člen skupiny Suntel Group. Výšku transakcie spoločnosti nezverejnili.

Spoločnosť Lukromtel, s.r.o. vznikla na jeseň roku 2002 a od svojho vzniku sa zamerala na inštalácie telekomunikačných zariadení v oblasti GSM sietí a dátových zariadení. Postupne sa k inštaláciám pridávali aj akvizičné, projektové, inžinierske činnosti a stavebná činnosť. V roku 2004 firma rozšírila aktivity aj o kovovýrobu. Vyrába špeciálne telekomunikačné kontajnery so stožiarovou nádstavbou, ako aj všetky ostatné oceľové konštrukcie.

Skupina Suntel Group začala aktívne pôsobiť na Slovensku v roku 2007 prostredníctvom dcérskej spoločnosti Suntel Slovensko. V júni 2019 následne získala spoločnosť FibreNet, ktorá disponuje vlastnou vysokorýchlostnou optickou sieťou pre prenos dát. Suntel Group poskytuje komplexné služby v oblasti mobilnej aj fixnej telekomunikačnej infraštruktúry, vrátane implementácie sofistikovaných riešení, ako sú cloudové technológie a IoT. Skupina pôsobí vo Švajčiarsku, v Nemecku, Rakúsku, Českej republike, na Slovensku a v Holandsku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú