Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Streamovacím službám určuje platná legislatíva EÚ prísne obsahové podmienky, ktoré musia pre vysielanie na starom kontinente spĺňať. Pokiaľ Apple TV+ a ďalšie služby nesplnia požiadavky, môžu čeliť vážnym dôsledkom, informuje iMore.

Streamovacie služby sú po povinné spĺňať limity na vysielanie a poskytovanie európskych filmov a seriálov, ktoré im určuje legislatíva. Zatiaľ čo v streamoch ako Netflix už nájdeme lokalizované tituly aj z európskych krajín, veľký problém v tomto smere predstavuje Apple TV+. Služba, ktorá je jedným z najmladších streamov na našom trhu, totiž disponuje najmä americkým obsahom.

Podľa pravidiel, ktoré schválila pred časom Európska komisia, musí streamovacia služba obsahovať aspoň 30 % európskeho obsahu, inak môže v EÚ skončiť. Apple TV+ má v tomto smere výhodu.

Kvôli menšej knižnici filmov a seriálov môže limit dosiahnuť rýchlejšie, ako taký Netflix. Pokiaľ tak ale neurobí, hrozí, že únia službu Applu stopne naprieč všetkými členskými krajinami, informuje MacRumors.

Zdroj: iMore, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú