Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť SK-NIC, ktorá je správcom slovenskej domény najvyššej úrovne .sk, plánuje podporiť projekty zamerané na kybernetickú bezpečnosť a internetové vzdelávanie. Tieto projekty chce financovať prostredníctvom svojho Fondu SK-NIC, kde očakáva začiatok výziev na jednotlivé projekty na jeseň tohto roka. Zberom žiadostí a vyhodnocovaním projektov bola pritom poverená nadácia Pontis. Informovala o tom spoločnosť.

SK-NIC sa pritom snaží zvyšovať bezpečnosť používateľov na internete. V apríli tohto roku totiž odštartovala službu ochrany domén DNSSEC, ktorá zabezpečuje, aby bol používateľ nasmerovaný na správnu adresu. Tým sa chránia virtuálne sídla, domény, pred ich napadnutím. Aktuálne je týmto spôsobom podľa SK-NIC už chránených viac ako 6 000 domén.

Správcu slovenskej domény najvyššej úrovne .sk, spoločnosť SK-NIC, vlastní od decembra 2017 spoločnosť CentralNic so sídlom v Londýne. Tá je verejne obchodovanou firmou na trhu AIM pre rýchlo rastúce firmy na burze cenných papierov v Londýne. Zdrojom výnosov spoločnosti je predaj mien internetových domén po celom svete prostredníctvom vlastnej technologickej platformy. CentralNic pôsobí celosvetovo a má klientov vo viac než 200 krajinách.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú